dimecres, 28 de gener del 2015

BANC DEL TEMPS

És un lloc on a partir dels 18 anys pots inscriure’t. Si se’t dóna bé alguna cosa pots oferir-te ajudar a altres persones però no et donen diners a canvi, sinó que es comprometen ajudar-te amb alguna cosa que se’ls doni bé.

Aina Fontanillas Romero


El funcionament del Banc del Temps es basa en l’oferta i la demanda de serveis, coneixements o habilitats que cada soci o sòcia exposarà. Totes aquestes ofertes i demandes són compartides entre tots els participants. els quals es posen en contacte entre ells per tal de demandar un servei utilitzant com a moneda de canvi el temps (1 hora d’ajuda = 1 hora de temps a pagar). No importa quin tipus de servei o tasca s’ha dut a terme ja que el temps de cada participant es valora per igual, ja que l'hora d'una persona ens iguala a tots i totes.

En la part del Casc antic de Sant Adrià, un grup de joves va tenir la idea, i en poc menys d’un any ja són gairebé més de trenta persones.

El Banc del Temps proposa fomentar les relacions socials i la igualtat entre la ciutadania. Això converteix al banc del temps en una xarxa de suport comunitari i d'ajuda mútua, resolen necessitats de la vida quotidiana alhora d’estalviar diners.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada