dijous, 23 de febrer del 2017

Llefià-Sant Gabriel

Nathan Contreras

Va ser un partit molt emocionant, era la primera vegada que es veia una grada amb tanta gent.
Va arribar el moment de sortir al camp. Els jugadors  estaven molt nerviosos perquè volien posar en pràctica les jugades que havien assajat amb els seus entrenadors.
Al minut 25 va marcar l'equip contrari en pròpia porta. Això  va donar una mica de tranquil·litat a l’equip local. Al minut 60, amb la confiança que anaven a guanyar,  van empatar.

Quedaven pocs minuts per acabar el partit. Va ser quan va marcar el gol de la victòria el nostre alumne,  en Nathan Contreras. Enhorabona!


dijous, 26 de gener del 2017

VIATGE FI DE CURS

Com cada any els alumnes de quart faran un viatge quan acabi el curs.

MERCÈ PÉREZ GÓMEZ.


Aquest any, per votació de tots els alumnes de quart, va sortir Itàlia.
Per recaptar diners per al viatge, per Nadal, van vendre mantegades i rifes.
No només en gaudiran molt,  sinó que visitaran i aprendran moltes coses noves!
Itàlia és una de les ciutats més boniques del món, la seva arquitectura és del més destacat.
Visitaran moltes ciutats, entre totes, hi destaca Venècia, pels seus carrers inundats d’aigua que li donen un to romàntic, i també la torre de Pisa on es podran fer unes fotografies impressionants!

EL VESTUARI AL COL·LEGI

Normes del col.legi.

SERGI ALBELLA ESCRIG.


Una de les normes del col.legi de l’Amor de Déu és que els alumnes poden prescindir de l’uniforme, però la forma de vestir ha de ser adient al lloc on reben la seva formació. Alguns alumnes no fan cas d’aquesta norma i els professors l’han de recordar habitualment.



https://www.okchicas.com/wp-content/uploads/2016/03/Im%C3%A1genes-que-prueban-que-tener-un-piercing-es-lo-peor-23.jpg

NETEJA A L’ENTORN DE L’ESTACIÓ DE SANT ADRIÀ

L’ajuntament vol netejar les zones baixes de Sant Adrià.

HELENA SOLER.


L’Ajuntament de Sant Adrià ha decidit començar a netejar les zones més properes a les vies del tren. Volen construir uns murs perquè la gent no hi pugui seguir abocant escombraries.
Aquesta neteja va començar el dia 12 de desembre del 2016. El consistori ha imposat a ADIF (responsable del manteniment de l’espai), fins ara, tres multes de 1.000, 2.000 i 3.000 euros i una demanda contra l’empresa, per la brutícia que s’acumula a aquest espai públic de la nostra ciutat.



FESTA DE NADAL A L'AMOR DE DÉU

El dia deu de desembre, Adedi va organitzar una gran festa a l´escola amb xocolatada i torneigs de bàsquet i de futbol, entre d´altres.

IVAN MARTÍNEZ CORRALES.




Per començar el dia, de bon matí, van fer una celebració, organitzant un gran torneig de bàsquet on estaven convidades totes les escoles de l´Amor de Déu de Barcelona.
Els guanyadors d´aquesta modalitat van ser alumnes de l´Amor de Déu de Sant Adrià.
En finalitzar aquesta celebració, es va fer una altra celebració: un torneig de futbol de nois i noies de 10 anys. Aquesta modalitat també la va guanyar l´escola de l´Amor de Déu de Sant Adrià de Besos.
En finalitzar, van fer-hi una gran xocolatada per a tothom.
I així va ser la gran festa de Nadal del nostre col·legi.


NOIS VOLUNTARIS EN ACTIVITAT EXTRAESCOLAR DE L'AMOR DE DÉU

Dos alumnes de l’ESO són voluntaris en l'activitat extraescolar de futbol.

EMERSON ALEJANDRO MACUER SANTIS.


Dos alumnes del col·legi Amor de Déu porten gairebé un any i mig fent una activitat extraescolar voluntàriament per ensenyar  nens petits a jugar a futbol.

Aquests noi, fan l'activitat de 17: 00-18: 15, des del 5 de novembre del 2016 .Ells van decidir unir-se per dues raons:

• Els agrada el futbol

• Es agraden els nens

Amb aquestes dues idees van pensar que podrien iniciar aquesta activitat extraescolar al seu propi centre; ho van aconseguir i, actualment ,segueixen entrenant els nens de l'escola.

Aquests dos nois, a part aquesta activitat extraescolar, també juguen a la federació catalana i estudien 4t ESO .Si no fos perquè es reparteixen molt bé el temps, no tindrien temps de fer res.

Un noi es diu Pol Oroz i juga al Club Ràpid Santa Coloma a la 3 Divisió d'Honor. L'altre noi es diu Iván Martínez i juga al club CET10 a la Divisió d'Honor.




SERVEI COMUNITARI

Els alumnes de 4t d’ESO col·laboraran en un projecte d’aprenentatge-servei a la desembocadura del riu Besòs.

JAVIER AGUT RUIZ.


Amb el canvi de LOMCE, es vol introduir una nova assignatura a l’ESO. Aquesta tracta de fer un servei comunitari al nostre entorn. Els alumnes de 4t d’ESO A ens ocuparem de la desembocadura del riu Besòs. La nostra feina serà la neteja de brossa i fer plantacions per comprovar si l’aigua del riu està contaminada.
Farem 2 sortides: el 30 de gener, per fer la neteja i la plantació amb un biòleg especialitzat. I la segona es realitzarà el 2 de Maig, on es comprovarà l’estat de les plantes i podrem saber el nivell de contaminació de l’aigua i el seu efecte en el riu, específicament, a la desembocadura.



http://www.joseplorman.com/site/assets/files/6919/p1080660c_1-1.0x380.jpg

ELS FUTURS ESPORTISTES ADRIANENCS

Es crea una nova generació d'esportistes a Sant Adrià de Besòs.

POL UROZ GARCÍA.


A la categoria esportiva de futbol sala prebenjamí del A.C.Coloso hi juga l’Iker Vizcaino, un noi de 7 anys amb molta projecció.
Actualment porta 30 gols: en 3 partits de pretemporada va marcar 10, a la lliga, 18 gols en 8 partits i, en dos partits d’ un torneig fet la setmana passada, va marcar 2 gols.
En aquest torneig, hi havia grans contrincants com el Manent Rambla que va guanyar per 4-3 amb dos gols d’Iker i, en el segon partit, va perdre contra l’Alella 4-0. En finalitzar el partit, un ulleador va parlar amb els seus pares i els va convèncer, ja que pot jugar en els dos equips per dues temporades més. Els clubs estan satisfets.

EXTRAESCOLAR DE L'AMOR DE DÉU

Dos alumnes de l’ESO són voluntaris en activitat extraescolar de futbol.

EMERSON ALEJANDRO MACUER SANTIS.


Dos alumnes del col·legi Amor de Déu porten gairebé un any i mig fent una activitat extraescolar voluntàriament per ensenyar nens petits a jugar a futbol.

Aquests nois fan l'activitat de 17: 00-18: 15, des del 5 de novembre del 2016. Ells van decidir unir-se per dues raons:

• Els agrada el futbol

• Es agraden els nens

Amb aquestes dues idees van pensar que podrien iniciar aquesta activitat extraescolar al seu propi centre; ho van aconseguir i, actualment ,segueixen entrenant els nens de l'escola.

Aquests dos nois, a part d'aquesta activitat extraescolar, també juguen a la federació catalana i estudien 4t ESO .Si no fos perquè es reparteixen molt bé el temps, no tindrien temps de fer res.

Un noi es diu Pol Oroz i juga al Club Ràpid Santa Coloma a la 3 Divisió d'Honor. L'altre noi es diu Iván Martínez i juga al club CET10 a la Divisió d'Honor.



 



RENOVACIÓ D'ALGUNS ORDINADORS DE LA SALA DEL TERCER PIS

Renovació d’alguns ordinadors de la sala del tercer pis.

ORIOL ALEGRE GIMENEZ.

Cada vegada més, els alumnes de l'escola fan servir els ordinadors de les dues aules d'informàtica per fer treballs, com el de recerca, per buscar informació o per fer activitats.
Fa poc temps, els ordinadors de la sala del segon pis es van renovar i es va ampliar una aula d’ordinadors per als alumnes de Primària i Infantil.

A l'aula d'informàtica del tercer pis, es podria proposar afegir nous PCs  o, com a mínim, actualitzar-los, ja que alguns no tenen instal·lat el sistema operatiu Windows 10.


Per una altra banda, seria favorable que algunes assignatures es fessin en ordinador, ja que, el fet de  buscar informació i  recursos d'internet ajudaria l'alumnat en l’aprofundiment de coneixements.

LES DIFERÈNCIES D’HORARIS DE LES ESCOLES

A favor o en contra de l’horari de l’escola.

ARIADNA MARÍN FERNANDO.


Penso que els horaris d’algunes escoles haurien de pactar-se amb l’alumnat i familiars per poder arribar a un horari còmode tant per a professors com per als alumnes.

A la majoria d’escoles , només primària fa classes fins a les cinc , mentre que a la nostra escola, l’horari de les tardes és igual a secundària . Molts dels alumnes estan en contra d’aquest fet i preferirien fer l’horari de les altres escoles d’ acabar a dos quarts de tres i, així, tenir la tarda lliure per a estudiar o practicar algun esport . Però , també hem de pensar que molts pares , encara que també pensen igual que els seus fills , prefereixen l’opció d’acabar a les cinc perquè ells treballen i no confien en els seus fills per quedar-se sols.

Jo crec que s’haurien de fer unes votacions del'alumnat de secundària i, després, altres per als pares i veure quina opció guanya.



ÉS L’UNIFORME LA SOLUCIÓ?

En els últims anys, hi ha hagut un debat obert entre els centres educatius i els pares a favor i en contra de portar uniforme a l’ESO.

TONI LÓPEZ LÓPEZ.

Pel que fa la meva opinió, estic en contra de la imposició de l’uniforme a l’etapa de secundària perquè amaga desigualtats i, a més, no afavoreix la diversitat.
D’ una banda, l’uniforme es presenta com si fos una manera de resoldre les diferències entre l’alumnat. D’altra banda, en el període de l’ESO, els joves van creant una personalitat i, si han de posar-se l’uniforme, això limita als alumnes a expressar la seva entitat pròpia i se senten cohibits.
A més, a causa de la societat que hi ha avui dia , es creen molts estereotips de gènere. Per exemple, en molts col·legis l’uniforme de les nenes és una faldilla i els dels nens són uns pantalons. Al meu, a primària, no passa això. Les nenes poden fer servir els pantalons igualment.
Així doncs, crec que l’uniforme a l’ESO no és la solució, perquè la seva implantació significaria no combatre les desigualtats a l’aula, la pèrdua de voluntat per escollir la roba de l’alumnat i no fomentaria la dissemblança entre ells.


FOC A L'ESCOLA

A l’escola Amor de Déu es fan proves d’alarma pel pròxim simulacre d’incendi.

JOEL BAGÉN NOGUERA.


A l’escola Amor de Déu de Sant Adrià del Besòs a Catalunya, un cop  l’any, igual que a molts altres centres a Espanya, es fa un simulacre d’incendis. A molts alumnes els agrada aquest esdeveniment per l’experiència i perquè es perden classes, però d’altres, tot i que és un simulacre, ho passen una mica malament. Per sort no hi ha hagut cap incendi mai. El centre té per planta, com a mínim, 6 extintors que es revisen periòdicament. El dia 19 de gener es van fer proves d’alarma. Qui sap quan es farà el simulacre aquest any!




LES TRES TORRES

Les Tres Torres de la Central Tèrmica de Sant Adrià del Besòs volen ser enderrocades.

CARLA GESSÈ SABATER.


Les Tres Torres de Sant Adrià del Besòs són una icona de la ciutat.
Anteriorment, aquestes pertanyien a una fàbrica que va ser tancada, però les Torres van seguir il·luminades com si estiguessin en funcionament.
Les Torres s'encenen diàriament per ser més visibles. Aquest ús d'electricitat genera una gran despesa, tant mensual com anual, i van voler ser enderrocades a finals del 2016.
Finalment, a petició del poble, s'ha decidit deixar-les, ja que constitueixen un símbol d'identitat de la nostra ciutat.


SANT ADRIÀ ES QUEDA SENSE POLIESPORTIU A LA PLATJA

El poliesportiu Marina Besòs tanca per deutes milionaris.


CLAUDIA CASTRO BASANTA.

L’empresa que administra el poliesportiu Marina Besòs va haver de tancar les instal·lacions per la seva deficitària situació econòmica. La concessió ha lliurat les claus explicant que ja no podia seguir mantenint les portes obertes. Pistes de tennis sense xarxes o un camp de futbol impracticable és el resultat del pas del temps.

L'Ajuntament va acceptar, per responsabilitat directa, la clausura i va preparar un decret municipal que va suposar el tancament indefinit de la instal·lació.

Els rumors del mes de novembre de que el poliesportiu seria tancat s’han fet realitat, deixant 40 treballadors sense treball. Aquests treballadors i els seus sous són l'argument que més apressa totes les parts per poder obrir novament el Marina Besòs el pròxim mes de febrer.



ELS CASTELLERS

Una tradició que s'ha estès per tot Catalunya.

ANABEL GONZÁLEZ SAGRADO.

És una tradició típica catalana d’un grup de persones de totes les edats que formen una colla. Consisteix en aixecar torres humanes de diversos pisos d’alçada a les festes populars. Actualment s’ha estès per tot Catalunya, ja que antigament era una tradició de certes comarques.
Els castellers tenen un lema que es resumeix en quatre paraules: Força, Equilibri, Valor i Seny.
Un castell es construeix començant per la pinya. És on es troba el munt de persones que donen suport al castell. Quan la pinya està muntada, els segons hi pugen a sobre, cadascun sobre el seu baix corresponent i s'agafen pels braços, mentre que la pinya els ancora fixant natges i cuixes. Un cop comprovat que el castell segueix quadrat i és estable, pugen els terços, que s'agafen i fan l'última comprovació de deformació. La pressió de la pinya ha d'anar augmentant, gradualment, a mesura que es carrega pes al tronc. Si el castell està bé, es dóna l'ordre de pujar quarts i sonen les gralles (uns instruments de fusta). Finalment, es dóna l’ordre de descarregar-lo i van baixant a poc a poc de dalt a baix.




dimecres, 25 de gener del 2017

LENNY KRAVITZ IL·LUMINA SANT ADRIÀ

El Hard Rock Rising atrau més de 15.000 persones a la platja d´aquest municipi.

MARCOS DÍAZ ALMENDROS.


Des de fa alguns anys, tothom està d´acord que sobren festivals estiuencs a Catalunya.
Malgrat això, els festivals segueixen de moda i els artistes apareixen en cartells, en alguns casos molt i molt grans, decidits a trobar el seu espai. Va quedar clar quan, l´últim incorporat a la llista, el Hard Rock Rising va congregar més de quinze mil persones a la platja del Fòrum. Un ampli espai sobre la sorra, delimitat pel mar a un costat i per les fàbriques a l´altre i, sobre tot, a mesura que avançava la nit, més gent se sumava a la festa.



LES TRES XEMENEIES DE SANT ADRIÀ, BÉ CULTURAL


L'ajuntament blinda l'estructura de les torres i l'edifici de la sala de turbines per impedir que el seu propietari, Endesa, les pugui enderrocar.


ALEJANDRO FERNÁNDEZ CASTILLO.


El ple de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va aprovar, fa uns dies, el tràmit definitiu pel qual declara Bé Cultural d'Interès Local les restes de l'antiga central tèrmica de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, amb el que blinda l'estructura de les torres i l'edifici de la sala de turbines per impedir que el seu propietari, Endesa, les pugui fer caure.

L’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, va afirmar que el consistori “intenta aglutinar totes les institucions del país” per acordar un pla sobre quin tipus d’equipament podrien albergar els vestigis de la fàbrica, en desús des de l’abril de 2011.



CREMATORI A SANT ADRIÀ DE BESÒS

Polèmica per la possible construcció d’un crematori a Sant Adrià de Besòs.

DAVID GARCÍA MANCHA.


Els terrenys que ocuparà el tanatori i crematori estaran situats a l’esquerra del riu Besòs fins a tocar la Ronda Litoral.

El fet de que el tanatori tingui un forn crematori no ha passat desapercebut. Els habitants de Sant Adrià han recollit més de 2.000 firmes en contra del crematori. El motiu d’aquest rebuig és que donarà mala imatge i es respiraran molts gasos nocius per a la nostra ciutat. L’alcalde diu que els ciutadans no podem aturar una construcció que ja està pactada amb les empreses i que donarà treball a gent de fora i de dintre de la ciutat. S’ha creat una plataforma anomenada Stop Crematori, encarregada d’informar als ciutadans sobre la contaminació que el crematori portarà, a part del nivell alt que ja tenim i que gent, amb malalties com la fibromiàlgia, pot empitjorar el seu estat de salut per l’augment de la contaminació.



L’ÚS DE LES XARXES SOCIALS I RETARD ESCOLAR

Les xarxes socials causen molts retards escolars.

MARIA FUNES ALONSO.


És increïble la importància que han assolit les xarxes socials, és indiscutible que aquestes són un gran benefici per a tothom. Són una bona eina de treball i una gran solució per a moltes coses. Però, també poden arribar a ser una gran distracció, sobretot entre els adolescents. Molts joves tenen com a prioritat el mòbil o l'ordinador i deixen de costat els estudis, però, la cosa es complica quan això també afecta a l'assistència escolar.
Molts nois i noies deixen d'anar a l'escola o arriben tard perquè es distreuen amb jocs o xarxes socials. Penso que tant els pares com els alumnes haurien de fer alguna cosa per tal de compaginar els exàmens i deures amb temps lliure i ús de màquines.
També s'ha de dir que les xarxes han beneficiat a molts joves ja que, com he dit abans, són una gran eina de treball. Hi ha qui sap aprofitar-la i qui abusa del seu ús.




GRAFFITI A LA PORTA DEL COL·LEGI


A la porta del col·legi d’Amor de Déu, uns desconeguts han pintat un grafitti.

ERICA GARCIA DELGADO.


El passat dia 14 de gener de 2017, a la porta del col·legi d'Amor de Déu, uns desconeguts van escriure una frase relacionada amb  política, acompanyada d'altres dibuixos.

Les senyores de la neteja es van passar tota una tarda treient tots els grafittis i, dies després, en veure que els havien intentat treure, van pintar, de nou, la porta.

A dia d'avui, es continua sense saber qui son els autors d'aquests actes vandàlics.


Esperem que això no torni a passar.



VIATGE A ITÀLIA 2017


ELS ALUMNES DE 4T D'ESO MARXEN A ITÀLIA.

MARÍA LOZANO.

El viatge de final de curs és una de les excursions més esperades de tota l'ESO, ja que és una sortida en la qual passem una setmana fora de l'escola, amb els professors i companys amb els que hem compartit moltes vivències de la nostra infantessa i joventut.

Aquest any anem a Itàlia, un país amb moltes ciutats interessants: Pisa, Florència, Venècia...

A principi de curs, els alumnes de quart fan votacions per anar als llocs on els professors hagin proposat i l'opció que tingui més votacions és la guanyadora.


Per poder pagar el viatge, els alumnes poden vendre capses de mantegades i rifes a amics i familiars per a obtenir diners i reduir l'import final del viatge.




PLATAFORMA DIGITAL ESCOLAR

NOVETATS DE LA NOSTRA ESCOLA PER A MILLORAR LA COMUNICACIÓ PARES-COL·LEGI.

CARLOS SÁEZ SERRA.


S’ha instaurat al Col·legi Amor de Déu de Sant Adrià de Besòs una plataforma digital que permet veure les qualificacions i tasques de l’alumnat.

Tant els tutors com els alumnes tenen accés a la plataforma a través d’un usuari i una clau.

La plataforma digital va ser posada en marxa l’any passat a la nostra escola.

Encara hi ha col·legis que no tenen accés a una plataforma digital i aquest fet fa que totes les notificacions s’hagin de fer en format paper. La plataforma és una via de comunicació pares-col·legi molt més ràpida i ecològica.

http://www.colegiogamarra.com/wp-content/uploads/azul-alta-calidad-vertical.png