dimecres, 22 d’abril del 2020

dimecres, 12 de febrer del 2020

LA CONTAMINACIÓ DE SANT ADRIÀ DEL BESÒS

ALEXIS GONZÀLEZ

El riu de Sant Adrià del Besòs ( la vegetació) es crema a causa d'una explosió d'una  planta química.

El marge del riu Sant Adrià del Besòs se'n crema a causa d'una explosió d'una planta química en Montornès.
Va explotar per un error químic i això va provocar un foc impressionant es va expandir fins a arribar a la vegetació del riu.
el foc va provocar una contaminació del riu Besòs (un desastre Ecològic) Moltes especies de peixos moren pel fet de la contaminació.
El riu, es recupera bastant ràpid.Ara falta cuidar bastant bé la vegetació.


VINYETA RESIDÈNCIA

Ubicació: 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya

dilluns, 10 de febrer del 2020

LA CONTAMINACIÓ A SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya

La contaminació a Sant Adrià del Besòs



Vivim en una societat on la contaminació creix i creix cada vegada més , i nosaltres no estem fent res en aquest aspecte . Tot i que el fet que no la veiem ni la percebem , ni físicament ni amb el nostre olfacte, fa que no ens importi tant com d'altres situacions

Exactament aquí, a Sant Adrià del Besòs , hi ha un munt de contaminació tant pel que fa a  cotxes com a  fàbriques que expulsen moltes substàncies. Per tant, si finalment decideixen instalar un crematori, pujarà encara més el nivell de contaminació i provocarà un malestar en tots el éssers vius de la nostra població.

Està bé que ens preocupen per altres temes, però aquest és un una causa molt important i l´hem de tenir en compte , per al nostre benestar.    






MUSEU DE LA CIÈNCIA

El col·legi Amor de Déu va organitzar una sortida al museu de la ciència.

El dia  29 de novembre els nens que feien física i química com optativa van visitar el CosmoCaixa, el millor museu de la ciència de Barcelona. Van estar tot el matí dins, van provar tot el que n'hi havia i van veure totes les exposicions que cridaven mes l'atenció. estava ple de peixos i altres animals, a més de mil invents que podien provar. També van assistir a un taller sobre reaccions que els va encantar, van fer un munt d'experiments i molts d'ells van sortir voluntaris per fer-los. 
No van utilitzar autocar, sinó que, van anar en metro.

En definitiva, puc dir que l'excursió al CosmoCaixa va ser tot un èxit i provar tants experiments va fer que els nois i noies que van anar a s'ho passessin d'allò més bé.


ELS CANVIS EN ELS ADOLESCENTS

   Entrevistes a adolescents que han canviat d'escola 

Una de les persones entrevistades ha explicat el seu canvi:
La seva història comença al seu institut de sempre, on va estar de petita, fins que va haver-hi un problema molt greu, llavors va haver de traslladar-se a un nou barri i un altre institut.
Al principi se sentia molt emocionada i contenta perquè era una nova experiència per a ella, els companys la van atendre molt bé i els professors també, fins que va adonar-se que no tenia al mateix nivell que la classe, això l'afectava però així i tot s'ho callava i es guardava el que pensava i el que sentia. Tot plegat  li feia sentir molta impotència per no poder fer res i tenia ganes de millorar la seva situació, això li feia sentir-se malament amb ella mateixa i es posava a plorar quan arribava a casa seva o algunes vegades se li escapaven a classe les llàgrimes, fins que la seva mare va parlar amb la seva tutora i la van fer amar a un psicòleg, Aquesta decisió la va ajudar molt i va fer millorar la situació que tenia abans.




SETMANA DE LA CIÈNCIA

Els alumnes de l'escola Amor de Déu es transformen en científics durant una setmana.

Cada any s'organitza una setmana en la qual algunes escoles de Catalunya se centren a explicar, a partir de diverses activitats, el tema sobre el que es treballarà i sobre el que es vol ensenyar durant la setmana .
 Aquest any el tema ha sigut la taula Periòdica.
Volien que els alumnes, des dels cursos més baixos fins als alumnes més grans de l'escola, es convertissin en científics i així ho van fer.

Les activitats estaven dirigides pel professorat de ciències de l'escola, que explicaven als seus alumnes la feina que havien de fer i els atribuïen una classe cada dia amb la qual havien d'aconseguir explicar el tema a partir de jocs, maquetes, exposicions o petits experiments.

Tot l'esforç, ganes i emoció per part de tothom, van acabar donant fruit a una de les setmanes més divertides del curs.



DECORACIÓ A LA PLAÇA DE LA VILA

 La decoració va descendent i les opinions empitjorant a la Plaça de la Vila. 

 Tots sabem que a les places és on es pot decorar millor i que es pot guarnir amb diferents llums, però sembla mentida que després de diferents generacions, l'ajuntament ha anat empitjorant o simplificant les decoracions i ja no és el mateix que abans, ja no aconsegueixen  que els cors de la gent s'omplin d'alegria i il·lusió.
Veient que la gent ha perdut la il·lusió i les ganes de participar d'aquestes festes i celebracions tan emotives, l'ajuntament no fa res per solventar aquest problema.

Una de les decoracions que fan més il·lusió als nens i als pares és el nadal, però com ha anat empitjorant els nens ja no van tant a les places i no gaudeixen del meravellós día.
Creiem que les decoracions defineixen un poble o ciutat, i a més, aporten més alegría i moments i experiències úniques, però si desapareixen les tradicions es converteix en una ciutat o poble sense ànima; per això la importància de les decoracions, aquestes aporten vida i color.

En conclusió, les decoracions marquen les diferències i transformen l'espai en un instant.

LA NOVA RESIDÈNCIA

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, España
La nova residència a Sant Adrià del Besós

A Sant Adrià del Besòs, al parc del parxís hi ha la construcció d´una nova residència per la gent de la 3a edat.  L´edifici havia estat abandonat uns 10 anys. Fins que l´ajuntament ha pogut avançar la construcció de la residència.
La construcció, mentre ha estat abandonada, estava habitada per indigents. Aixó provocava problemes per als nens petits perquè perdien les pilotes dintre del recinte. Fins i tot un cop es va cremar una part de la construcció
Amb aquesta residència s´aprofitarà l´espai i s'evitaran tots aquests problemes.


adedi

EL FITKID

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya

Diferents formes de viure l'esport.

Existeix un esport que no és tan conegut a nivell social però marca molt les persones que ho practiquen a nivell sentimental. Aquest esport és el FitKid.

El FitKid és un esport que combina el ball i l'acrobàcia en una mateixa coreografia. En aquest esport es fan campionats.
Assisteixen molts clubs amb balls individuals, en parella, grups i equips, i això ho organitza la federació de FitKid. Pròximament. al Febrer, es farà el primer campionat d'aquest any 2020, els dies 27 i 28.

Aquest campionat s'especialitza només en balls individuals i hi ha quatre modalitats de ball. Aquestes modalitats són: FitKid, fantasia. Hip-Hop i "dance show".
FitKid és ball amb acrobàcia; fantasia són balls representant històries reals o fantàstiques i es poden utilitzar materials per fer-ho més realista. A Hip-Hop es fan coreografies de "popping", "locking"...
I finalment, "dance show" és contemporani.

Davant d'aquestes actuacions hi ha un jurat que escull els tres guanyadors. A cada categoria, els jutges canvien i posen nous especialistes. Però, sens dubte, aquest esport és una eina per socialitzar.

En conclusió, si t'agrada el ball i fer amics, prova al món de FitKid.


VINYETA SOBRE EL TEMPS

Ubicació: Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya

FESTIVAL DE NADAL 2019

Col·legi Amor de Déu



El dissabte, 14 de desembre, els nens de 3r i 5è de primària van fer el festival de Nadal a l'escola, un festival que havien preparat amb molta il·lusió.

Com cada any, els nostres companys de l'escola dels cursos 3r i 5è de primària preparen un festival per a les seves famílies. Ballen una cançó de Nadal i després canten tots junts una nadala. Anaven tots vestits iguals i molt elegants. Aquest any el festival ha sigut presentat per 4 alumnes de 4t d'ESO de l'escola. El ball el preparen els alumnes amb ajuda del professorat però ho van fer amb molta il·lusió i ganes. Tothom va gaudir molt i els nens ho van fer molt bé!







VIATGE A BERLÍN.

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya
Pròximament es realitzarà un viatge a Berlín amb els alumnes de quart d'Eso de l'Amor de Déu. Passaran cinc dies a Berlín, estan molt contents i tenen unes expectatives molt altes envers el viatge.

Aniran al maig, quedaran a l'aeroport a les quatre de la matinada i arribaran a Berlín sobre las set del matí.
Allà visitaran molts llocs importants com:
-Mur de Berlín.
-Passeig Unter den Linden.
-El Bundestag.
-La porta de Brandenburg.
-Algun camp de concentració,
-Places de Alexander i Postdamer.




SANT ADRIÀ ECOLÒGIC

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya








Amb el començament del nou any 2020, Sant Adrià, una petita localitat de l'àrea metropolitana de Barcelona, aprova una nova mesura contra la contaminació donant un pas endavant en la qualitat de l'aire.
Joan Callau, l'actual alcalde de Sant Adrià del Besós, el qual va assistir a la proposta d'ordenança de baixes emissions a l'ajuntament de Barcelona, ha posat en vigor aquesta mesura. Això afectarà a 95 km² (aproximadament) de superfície on estarà prohibida la circulació dels vehicles més contaminants, millorant així la qualitat d'aire, i en conseqüència, la de les persones. Les estadístiques del 2017 van ser molt altes quant a contaminació, i ara s'espera que baixin un 20 per cent al pròxim any.
En canvi, Badalona no ha adoptat aquesta mesura degut a la gran població que tenen, és a dir, menys control. A Badalona s'hi aposta pel transport públic i així poc a poc descontaminar una de les zones més problemàtiques del Barcelonès.


EL COLOSO CONTRA ELS SALESIANS

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, España
EL COLOSO CONTRA ELS SALESIANS



L'equip de futbol Coloso va jugar contra l'equip de fútbol els Salesians van quedar 2-1 va guanyar el Coloso, i els que van marcar els gols van ser Adrià Argüelles i Hugo Pecero.


El divendres passat es va jugar un partit a tres quarts de set, el Coloso contra els Salesians va ser un partit igualat però una mica injust per al Coloso per arbritatge però en la primera part 1 a 0.
Després, a la segona part 1 a 1 però el Coloso va remuntar amb el gol de Hugo Pecero i van quedar 2 a 1. Guanya el Coloso i queden en la segona posició de la lliga.

EL DESASTRÓS PAS DE GLÒRIA

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, España
La tempesta Glòria provoca el caos per Catalunya i València.

El passat dimarts, 21 de gener hi va haver un temporal molt fort a Catalunya. A moltes comarques de Catalunya els carrers es van inundar i els port i aeroports es van tancar per motius de seguretat. una de les destrosses mé evidents a Sant Adrià del Besòs va ser el trencament del sostre del poliesportiu Marina Besòs on per sort no hi ha hagut víctimes molts arbres  van ser trencats per culpa del vent i molta gent no va poder anar a la feina.




RECERCA AL BESÒS

Ubicació: San Adrián del Besós, Barcelona, España

Barcelona, 28 setembre 2019

Es troba el cos del nadó mort al riu Besòs.

Després de més de 72 hores de recerca, han trobat el cadàver del nadó llançat al riu Besòs pel seu pare adolescent de 16 anys.
Va ser trobat ahir, dijous 27 setembre, per Miki, un gos policia de raça border collie. Estava a la zona més frondosa del riu, entre unes canyes.

La parella d'adolescents va ocultar l'embaràs i el part, que va tenir lloc a un hostal.Van abandonar l'habitació el matí de dimarts passat, 24 setembre, sense deixar rastre. El pare va ficar al seu fill acabat de néixer en una maleta, va anar fins al riu Besòs on la vegetació és més alta, i va llençar al nadó a l'aigua.
Va deixar la maleta al terra i automàticament després, el noi va entrar en un bar i va explicar que li havien robat la maleta. El seu pare va venir a buscar-ho i van marxar junts, poc després el jove va confessar el seu crim a la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat.

El noi ha estat detingut i s'està  investigant si la mare també estava al corrent del pla homicida per part de la seva parella.


REDACTORS 4A ESO

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya

Curs 2019-2020


  • Amaya Reyes, Samara
  • Argüelles Fernández, Adrián
  • Ariza Ortiz, Lara
  • Cánovas Bueso, Joel
  • Carricondo Bello, Lucía
  • Cornelles Torres, Sofía
  • Corral Santos, Júlia
  • Cristo Vázquez, Evelyn
  • Cumbreras Córdoba, Yaiza
  • Domingo Manzanares, Iván
  • Douieb, Anass
  • Fiego Masriera, Dylan
  • García Porta, Lorena
  • Gómez Meseguer, Paula
  • González Dimas, Alexis
  • Lagares Delgado, Adrian
  • Licerán Obregón, Marta
  • López Villar, Julia
  • Maronda Moradillo, Javier
  • Martínez Viter, Martín
  • Olaya Romero, Àlex
  • Palacios Castilla, Héctor
  • Pecero Pérez, Hugo
  • Peña Jové, Zulema
  • Romo De Miguel, Izan
  • Sanahuja Camacho, Judit
  • Vizcaíno Ibáñez, Edgar


UN CANVI RADICAL AL PATI



Al col·legi Amor de Déu de Sant Adrià de Besòs han pintat el pati amb una temàtica inspirada i dirigida per als nens petits de P3, P4 i P5.

Aquest any, al pati del col·legi Amor de Déu de Sant Adrià de Besòs s'ha pintat d'una forma molt divertida i amb la finalitat que els nens petits el gaudeixin de la millor manera. Al porxo han pintat al terra per poder jugar a diversos jocs com la xerranca, el twister i molts més jocs. La temàtica d'aquest any va dirigida i també s'han inspirat en els nens petits.


EL TEATRE DEL DIA DE LA CIÈNCIA

EL TEATRE DEL DIA DE LA CIÈNCIA


Tots els alumnes de l'Amor de Déu de Sant Adrià de Besòs que no fan optatives científiques han de participar el dia de la ciència, consisteix a fer tota una setmana experiments,explicacions i teatres sobre la taula periòdica, aquests alumnes van decidir organitzar una obra de teatre relacionada amb el tema.

Van estar tota una setmana assajant amb les professores Caridad i Esther, tots tenien el seu paper i es sobien la seva frase o guió, però en els últims dies d'assaig la professora Caridad va decidir canviar alguns papers.

Tot va sortir millor del que es pensava ja que alguns no estaven contents amb el seu paper o vestimenta, va ser representat per a tots els alumnes a partir de quart de primària fins a tercer de l'ESO i alguns de quart de l'ESO també la van veure.



EL VIATGE

Ubicació: 11000 Carcasona, Francia

França amb els amics

Els d'optativa de Francès fan un viatge cada any per aprendre una miqueta l'idioma.

Els d'aquesta optativa viatgen a França cada any, no molt lluny i només dos dies, però són dos dies molt ben aprofitats. A part de veure una mica el lloc on van, fan una recerca del tresor per la ciutat on han anat, buscant pistes descobreixen aquest tresor o aquest misteri que els planteja una espècie de capsa, amb fulls i un bolígraf. Mengen cadascú amb el seu grup i és molt divertit, a vegades fan amics francesos , d'altres fan fotos molt boniques i pel que tinc entès, el millor de tot és passar aquests dos dies amb la gent que estimes. 

És una manera de aprendre francès i a la vegada viatjar.

Resultat d'imatges per a "carcassonne"

         

SALÓ DE L´ENSENYAMENT 2020

SALÓ DE L´ENSENYAMENT 2020

Barcelona acollirà els dies 18,19,20,21 i 22 de març la 31a edició del Saló de l´Ensenyament al recinte Montjuïc. El Saló de l´ensenyament és una fira on tant joves com professors trobaran tota l'oferta educativa actual a més d´un conjunt d´activitats d´orientació gratuïtes que fan més fàcil a l'alumnat prendre  decisions  a l´hora d´escollir el seu futur professional.
L'entrada costa 6,50€ per als majors de 10 anys i gratis per als menors de 10 anys; l´entrada per als socis amb carnet jove costa 6€. Els horaris sòn de dimecres a divendres de 9:00 a 19:00 , el dissabte de 9:00 a 20:00 i el diumenge de 9:00 a 14:30. Aquest esdeveniment serà organitzat per la Fira de Barcelona.



LES CONVIVÈNCIES DEL JADEM

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya
Destí Valladolid.

Cada any, els joves que cursin 4t ESO ,que tinguin més de 16 anys o que siguin exalumnes als grups Amor de Déu,poden participar en una gran convivència amb molta gent de tota Espanya.

Sempre es fa en un col·legi diferent de tota la congregació Amor de Déu del país on fan moltes activitats.Aquest any es farà al col·legi de Valladolid amb data del 20 al 22 de març.El JADEM és un gran festival on la protagonista és la música. Cada col·legi ha de presentar una cançó grupal que parli de valors com l'amistat,la solidaritat,etc... amb una petita coreografia i acompanyament instrumental per fer una gran actuació.
Però abans,els participants s'han de preparar. A Barcelona,els dos col·legis Amor de Dés ,el nostre i el del Turó de la Peira,també faran convivències. Els dies 7 i 8 de febrer al col·legi del Turó. Per preparar i assajar la cançó que interpretaran per escollir la dessuadora que portaran per a l'actuació. I així, d'aquesta manera també es podran conèixer millor.
El dia 20 de març sortiran de Barcelona cap a Valladolid en un llarg viatge amb autocar. I estaran junts tot el cap de setmana. El dia 21 serà el festival musical, i el dia 22 tornaran tots cap a casa.

Cada any hi ha més gent involucrada en el JADEM, on l'objectiu es conèixer gent, passar-ho bé i gaudir molt. Estem segurs que això es complirà i serà genial.















GRUPS AMOR DE DÉU

"Grups Amor De Déu" és una activitat extraescolar que es fa al col·legi. Aquests grups estan organitzats per monitors que són antics alumnes de l'Amor De Déu.

Aquests grups es fan per passar l'estona, ja que és només una hora cada divendres de 17:00 h a 18:00 h. Es fan jocs, treballs manuals, etc.

Hi ha un grup de vuit alumnes que són de quart d'ESO i elles amb els monitors fan unes convivències amb un altre col·legi Amor De Déu en el Turó. Aquest any els de Sant Adrià van al Turó a dormir.

També els alumnes de quart van amb els monitors al Jadem.

El Jadem són unes convivències de tres dies que serveixen per fer activitats, cantar, ballar i conèixer a gent nova, ja que s'ajunten tots els col·legis Amor de Déu en una ciutat, aquest any toca anar a Valladolid. Les persones que han anat diuen que és inoblidable.



XV FESTIVAL DE GUITARRA DE LA LLAGOSTA

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya
FESTIVAL DE GUITARRA A LA LLAGOSTA

En un parell de setmanes se celebrarà un espectacle molt bonic i important.
Aquest espectacle consisteix en un temps de dues hores, i es fa un recorregut tocant la majoria de pals flamencs.
Cada any va dirigit a un artista o a un pal del flamenc diferent.
Aquest any va dirigit a un pal del flamenc en concret que són els
``FANDANGOS´, expliquem d'on van sorgir,els diferents tipus de ``FANDANGOS´´ que n'hi ha i també un homenatge als cantants que l'han donat a conèixer.
Aquest festival té l'nterés que diversos estudiantsn hi participen.
L'organitza l'escola de guitarra LA FLAMENCA
El festival té lloc al Centre cultural de La Llagosta.

dimarts, 26 de febrer del 2019

Redactors 4A

Equip de redactors de 4t d'ESO A



LLISTAT D’ALUMNES
Ariza Barrios, Alan.

Bertrán Muñoz, Jordi.

Chaudry , Shah Mir.

Fernández Alesina, Carolina.

Fernández Monjas, Valeria.

Ferreres García, Izan.

Francisco Ventós, Oriol.

Frontana Beato, Marina.

García Gris, Marina.

Gazulla Vallès, Núria.

Germán Graña, Mónica.

González Gil, Celia.

Jordán Córdoba, Arnau.

Lagomazzini Muñoz, Lucas.

Lozano Arcas, David.

Martínez Benjumea, Alejandro.

Monasterio Portas, David.

Morcillo Hernández, Cristina.

Morón Freile, Álvaro.

Portaña Indiano, Mireia.

Qaiser , Noor Fatima.

Sánchez Bardavío, Adrià.

Sánchez Valle, Lucía.

Shabbir , Saman.

Tur Abejaro, Laia.

Acosta Jiménez, Iris



dimecres, 20 de febrer del 2019

Les freqüents caigudes al pati.

A l'escola sempre s'ha dividit l'hora del pati en dues parts:1r i 2n d'Eso  al pati d'abaix, amb canastes i porteries, i 3r i 4rt d'ESO al pati de dalt , on no hi ha cap porteria ni canasta.

 A nosaltres ens agrada jugar a pilota a la lliga de futbol perquè hi ha tensió per veure qui guanya, però anem amb por de  caure i fer-nos mal i ja hi ha hagut varies caigudes.
Ens agradaria que posessin canastes i porteries de futbol per millorar el nostre esbarjo.

L'any passat van posar uns bancs de diferents colors que compartim els diferents cursos. Esperem que posin uns quants més.



 Resultado de imagen de amor de deu sant adria de besós     Álvaro Morón
                                                                                                                        4rt A

Els veïns rebutgen un hotel a les tres xemeneies

La plataforma  "defensa la tèrmica" no vol oci nocturn ni comercial al lloc

El 26 de gener es van reunir els veïns de l'agrupació plataforma per a la conservació de les tres xemeneies de Sant Adrià de Besòs  i van fer públic un futur projecte de fer un hotel a la zona. Aquesta plataforma vol que l'ús prioritari de l'espai sigui per a la cultura i la investigació. Els responsables del futur projecte van explicar que a un espai tan enorme podia conviure un hotel amb espais públics, però si no hi ha una inversió privada no es podrà finançar.

Els experts comencen a pensar en un futur en el que hi convisquin: els equipaments, la vivenda, el comerç, oficines i, inclús, un hotel.
Resultado de imagen de tres xemeneies

Mireia Portaña, 4t d'ESO , A
20-02-19